Vad är en livscoach?

02.12.2021

Livscoacher arbetar med fungerande individer som vill skapa en väg för att nå uppsatta mål. Oavsett om det är arbete, personligt eller familjeliv, agerar coacher som opartiska tankepartners och håller sina klienter ansvariga genom att vanligtvis ha en timmes sessioner varje vecka eller varannan vecka.

"Coachningsprocessen låser ofta upp tidigare outnyttjade källor till fantasi, produktivitet och ledarskap", enligt ICF , den största coachningsorganisationen och närmast ett tillsynsorgan.

Den genomsnittliga kostnaden för en session är $244, enligt ICF, men kostnaderna kan stiga så högt som $1 000.

Livscoaching är inte psykoterapi

Psykoterapi är ett samarbete mellan en licensierad terapeut och en klient som använder forskningsbaserade tekniker som hjälper människor att utveckla effektivare vanor och leva lyckligare, hälsosammare liv, enligt American Psychological Association .

"Psykologer ger övervägande bedömning, kan diagnostisera olika psykiska tillstånd, tillhandahålla psykoterapiinterventioner", säger Amanda M. Spray, klinisk docent i psykiatri vid NYU Langone. "Medan en psykiater har gått på läkarutbildningen, och de kan också göra psykoterapi. De är unikt utbildade i tillhandahållande av psykotropa läkemedel."

"Du kan inte kalla dig själv psykolog utan att vara legitimerad psykolog i det tillstånd där du praktiserar", fortsätter Spray.

Lifecoachingens ökade popularitet kan bero på att det inte är terapi. Coacher och terapeuter är ofta tydliga om skillnaderna.

Life coach Dani Copsy i New Jersey, säger att hon har varit i situationer där hon började arbeta med en klient, och det stod klart att de behövde remitteras till en terapeut istället.

"Hur det blir uppenbart är att du bokstavligen inte kan gå vidare. All konversation är tidigare baserad. Alla konversationer kommer från ett perspektiv av allt det här som händer mig. Och en del av det är också att få träna på att förstå vad skillnaden är, säger Copsy.

© klicktopics. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång