Livscoaching är oreglerad

02.12.2021

Livscoaching är oreglerad. Yrket kräver ingen formell utbildning, träning eller licensiering. Detta gör att praktiskt taget vem som helst kan kalla sig coach.

Alyse Parker , en 26-årig YouTube-influencer och livscoach, har inga meriter eller utbildningar inom livcoachyrket. Hon har nästan en miljon följare på sociala medier och har dokumenterat sitt dagliga liv på sin YouTube-kanal, allt från att flytta till relationer till hälsa och välmående. Hon märkte att många av hennes följare uttryckte uppskattning för att de delade med sig av sin livsrutin och ville följa i hennes fotspår. Detta ledde till att hon skapade 12-veckors gruppseminarier som kostade $3 000 per person.

Vad är livscoaching?

På 1980-talet satte Thomas Leonard först livscoachning på kartan. Hans idé att utveckla coaching som yrke möttes av cynism av många. Men fördelarna med coachning blev snart uppenbara och coaching i sig erkändes som en mycket värdefull disciplin. Följaktligen ger sig tusentals människor ut på sina coachningsresor.

1995 etablerade Leonard International Coaching Federation (ICF) som har blivit den mest framstående globala coachningsorganisationen. På samma sätt har antalet tränande tränare ökat i takt med att antalet coachande kunder ökar dagligen.
Så vi vet lite om dess bakgrund, men vad betyder egentligen termen " livscoaching "? Den ICF definierar livet coaching som " partnerskap med klienter i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar dem att maximera sin personliga och professionella potential ."
Sammanfattningsvis kan livscoaching sträcka sig från relations- och hälsocoaching till livskunskaper och karriärcoaching. Ett snabbt ökande antal människor tillskriver sin nyfunna motivation och produktivitet till livscoaching. Kunder söker vägledning i förtroende, karriärbyte, självvärde och självaktning, balans mellan arbete och privatliv, relationer, att hitta ditt syfte, hälsa, emotionell intelligens och mycket mer.
Dessutom är det mycket vanligare än man tror. Förutom vanligt folk har många av de mest framgångsrika företagsledarna, entreprenörerna och vd:arna i världen anställt coacher. Tidigare coachingkunder inkluderar prinsessan Diana, Nelson Mandela, Hugh Jackman och Serena Williams, för att nämna några.
Livscoaching har blivit så populärt att det erbjuds som ett ämne av många universitet över hela världen, inklusive kurser på forskarnivå och masternivå.

© klicktopics. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång