Kraftfulla frågor som en livscoach kan ställa till dig:

01.12.2021
  • Vad får dig upp på morgonen och driver dig?
  • Vad vill du uppnå med dina mål?
  • När känner du dig som mest produktiv?
  • Vilka negativa tankar har du på jobbet?
  • Vad gör dig verkligen lycklig?

Frågor med kvalitet före kvantitet

Stimulerande och utmanande frågor ställs ofta av coachen så att en klient kan se sin situation ur ett alternativt perspektiv. Detta är vanligtvis det första skedet som skapar motivation och incitament hos klienten. Viktigast av allt är att frågorna som ställs är designade av coachen för att få klienten att tänka utanför ramarna och för att skapa sina svar för att uppnå sina mål.

Det gyllene snittet

Varje steg som din coach vägleder dig i kommer att vara relevant för att uppnå dina slutmål. Och du vet aldrig vilka andra mål du kan uppnå på vägen. Allt kommer att ha en positiv dominoeffekt på de saker du gör i livet, på jobbet eller båda.

Beroende på dina framsteg kan en coach justera eller finjustera din plan för att nå dina mål effektivt. Men det viktigaste är att du är villig att vara öppen och ärlig mot dig själv och din tränare. Ibland är den svåraste delen att bestämma sig för att öppna upp och lyfta fram det som inte fungerar för dig. Och det är okej. Vi är trots allt bara människor.

När en klient är öppen och villig att göra en förändring i sina liv, kan en livscoach hjälpa dem att uppnå så mycket mer. Så låt oss prata om vad en livscoach kommer och inte kommer att täcka med dig under dina sessioner. 

Vad är skillnaden mellan en livscoach och terapi?

Det finns en vanlig missuppfattning att livscoaching och terapi är samma sak, men med olika titlar. Det är dock två väldigt olika tjänster. Ja, båda tjänsterna har många likheter. Men livscoaching är en ganska distinkt tjänst som inte administrerar terapi.

Först och främst är det avgörande att veta när och varför du ska anlita en coach eller en terapeut. Nedan går vi igenom terapi och coaching och ser vilka situationer de är mest lämpade för:

Vad är terapi
Terapi är en långsiktig process där en kvalificerad vårdpersonal arbetar för att diagnostisera och lösa en klients problematiska övertygelser, beteenden, relationsproblem, känslor eller fysiska reaktioner.
Den fokuserar på tidigare trauman och problem för att ändra självdestruktiva vanor, reparera och förbättra relationer eller hantera smärtsamma känslor.

Vad är livscoaching
En coach, som inte är sjukvårdspersonal, hjälper en klient att identifiera hinder och problematiska beteenden och förtydliga deras mål. Som ett resultat skapar coachen en handlingsplan för att uppnå önskat resultat.
Processen tar klientens nuvarande utgångspunkt som en godtagbar neutral grund och är mer handlingsbaserad från den punkten och framåt.

© klicktopics. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång